MALZEMELER :
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Cevizi dövün. Ayrı bir kabın içinde ceviz, pekmez ve suyu karıştırın.
Bir kenarda bekletin. Kaim tabanlı yayvan bir tavaya unu koyun. Tahta
kaşıkla devamlı karıştırarak kısık ateşte rengi pembeleşinceye kadar
kavurup üzerine tereyağını koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın,
ateşten alın. Pekmezli karışımı katın. Koyulaşana kadar kısık ateşte
karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ele alınacak kadar ılındığında helvadan yumurta büyüklüğünde parçalar
koparın. Elinizde top haline getirip servis tabağına yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder