Malzemeler
- 1,5 kilo balkabağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 4 çorba kaşığı krema
- 2-3 diş karanfil
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın.
Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan ve
karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika
kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı
mikserden ve tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder