5 Haziran 2013 Çarşamba

Balkabağı Çorbası

30 6391corba Balkabağı Çorbası

Malzemeler

  • 1,5 kilo balkabağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 2-3 diş karanfil
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden ve tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder