Servis: 2 kişilik
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 diş sarımsak
- 100 gr tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 adet orta boy kabak
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 kahve fincanı yoğurt
Hazırlanışı
Patlıcan ve dolmalık biberlerden birer tanesini ızgarada közledikten
sonra küp şeklinde doğrayın. Havanda ezilmiş sarımsak, tuz ve
karabiberlerini ekleyip harmanlayın ve çok az yağ ile 10 dakika kavurun.
Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yufkaları ikiye böldükten sonra
hazırladığınız patlıcanlı karışımdan ikişer çorba kaşığı kadarını
paylaştırın. Zarf şeklinde katladıktan sonra derin bir tavada
kızdırılmış tereyağında her iki tarafını kızartın. Yoğurt ve sumak ile
karıştırılmış sos ve garnitür sebze ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder